Title

  • 2014-07-08
    VU POLONISTIKOS CENTRAS kviečia studijuoti LENKŲ FILOLOGIJĄ !

    Kodėl verta ?
    Lenkų kalba – trečia pagal kalbančiųjų skaičių slavų kalba (po rusų ir ukrainiečių). Lietuvos ir Lenkijos santykiai apibūdinami kaip strateginė partnerystė. Dėl Lietuvos ir Lenkijos bendradarbiavimo bei kultūrinių mainų, taip pat dėl didelės Lietuvos lenkų bendruomenės, kvalifikuotų polonistų paklausa Lietuvoje yra didelė. Baigęs studijas, padėsi plėtoti politinio, ekonominio ir kultūrinio bendradarbiavimo ryšius, nuo senų laikų siejančius mūsų šalis. Gal dirbsi Lietuvos lenkų žiniasklaidos, švietimo, kultūros srityje, o gal profesinis kelias nuves tave tarptautinių organizacijų link. Pasirinkęs šias studijas, ne tik puikiai išmoksi lenkų kalbą, bet pažinsi ir lenkų literatūrą bei kultūrą. Kuo daugiau kalbų moki, tuo turtingesnį pasaulį aprėpi: atsiveria kitų kultūrų dvasiniai lobiai, kitakalbių žmonių širdys.
    Ką siūlome?
    • Aukšto lygio humanitarinį išsilavinimą, atitinkantį Europos universitetų programas
    • Filologijos bakalauro laipsnį su galimybe specializuotis kalbos ir literatūros srityse
    • Mažiausiai trijų Europos kalbų mokymąsi
    • Nemokamas stažuotes (nuo mėnesio iki pusės metų) Lenkijos universitetuose 
    Galimybę išsirinkti papildomą gretutinių studijų specializaciją
    • Galimybę gauti SEMPER POLONIA fondo stipendiją
    Studijuosi lenkų kalbą pažengusiųjų grupėje arba mokysiesi jos „nuo nulio“. Esame atviri ir tiems, kurie jau moka lenkų kalbą kaip gimtąją ar kaip užsienio kalbą, ir tiems, kurie dar nėra susipažinę su ja. 
    Lenkų kalbos gebėjimus galėsi tobulinti vasaros kursuose ar pagal mainų programą išvykęs į geriausius Lenkijos universitetus (Varšuvos, Krokuvos ar kt.).
    Daugiau žr.:
    http://www.vu.lt/kviecia/rinkis-studijas/ka-studijuoti/item/398

    http://www.vu.lt/lt/studijos/studiju-procesas/gretutines-studijos